JAKÉSI „POLOSHNITÍ“ ZAŽIVA POMOCÍ KONZUMOVANÝCH POTRAVIN – ROZVOLNĚNÍ, DEMINERALIZACE A PŘEKYSELENÍ ORGANISMU – ÚTOK NA 5. PRIORITĚ JAKO PODHOUBÍ PRO INFEKCI – OVLIVNÍ VÝŽIVÁŘI SVĚTOVÉ BURZY?
JAKÉSI „POLOSHNITÍ“ ZAŽIVA POMOCÍ KONZUMOVANÝCH POTRAVIN – ROZVOLNĚNÍ, DEMINERALIZACE A PŘEKYSELENÍ ORGANISMU – ÚTOK NA 5. PRIORITĚ JAKO PODHOUBÍ PRO INFEKCI – OVLIVNÍ VÝŽIVÁŘI SVĚTOVÉ BURZY?
Vážení čtenáři Exopolitika.cz,
dnes (v říjnu 2020) Vám přinášíme další článek na téma výživa a její možná souvztažnost s lidským zdravím, plus opět UFO-výživa. Vymezujeme se však naprosto ve smyslu, že nejsme doktoři medicíny, a proto jakoukoli informaci z takovýchto našich článků v případě potřeby bezpodmínečně konzultujte se svým ošetřujícím lékařem či lékaři.
Vaše redakce Exopolitika.cz
«
5. PRIORITA ŘÍZENÍ – PROSTŘEDKY NEPŘÍMÉ LIKVIDACE
Pojďme se pro tuto chvíli věnovat tomu, co se nazývá „Šest priorit zobecněných prostředků řízení“, tedy vlastně, pojďme se věnovat 5. prioritě, což je tematika „Prostředků nepřímé likvidace (genetické zbraně)“ čili genocida na zdraví lidí přes narušování zdraví populace, ovlivňováním kvality medicíny, ochromení zdraví národa; přes alkohol, drogy, potravinová aditiva (přídatné látky do potravin, jako jsou tzv. „éčka“ a další), a co? A co dál? A co ještě? No, přece POTRAVINY A NÁPOJE samotné.
«
TĚLO SE OBNOVUJE A CO SE HMOTY TÝČE VZNIKÁ PŘEVÁŽNĚ Z POTRAVIN
Lidské tělo je už dokonce před početím ovlivňováno mimo jiné kvalitou životního stylu budoucí matky i budoucího otce, což muži, ale žel i ženy v naší společnosti často nechtějí slyšet nebo je to nezajímá. Kvalita mužské a ženské zárodečné buňky dává základ pro zdraví plodu a dítěte, nového člověka. Životní styl rodičů, včetně přístupu ke stravování, ovlivňuje přímo následující generace. Na plod, a tělo vůbec mají vliv i jiné faktory, jako třeba míra přitažlivosti příslušné planety, kde jedinec vyrůstá, ovšem potraviny, výživa a životní styl jsou klíčovou záležitostí.
Tělo po hmotné stránce, ve smyslu hrubé materiální hmoty, pochází po narození kromě mateřského mléka z potravin a nápojů. Co sníte, respektive skutečně strávíte, to se vkomponuje do vašeho těla. Krev, která vznikne – když to hodně zjednodušíme – vlastně z jídla, potom působí na váš mozek.
Je potřeba si však uvědomit, že se na Zemi rozmáhá i názor, že potraviny nejsou jen ona hrubá hmota, ale že jsou zároveň energiemi. Jedná se o FYZIKU POTRAVIN, ENERGETICKOU MEDICÍNU. To, co sníte, pokud to bude doopravdy stráveno, se promění ve vaše tělo. A kdo má rád matematiku, může si i zkusit spočítat, kolik procent lidského těla vznikne ze stráveného jídla. Kosti, svaly, šlachy, krev, lymfa, pokožka – tělo se obnovuje, byť některé jeho výjimečné části prý nikoli nebo téměř nikoli. Obnova, celková přeměna skoro celého těla, údajně trvá u dospělého jedince nějakých přibližně 7 let, a to ze zkonzumovaných potravin a nápojů.
Takže, ano, travičství pomocí výrazných jednorázových či ne/periodicky se opakujících markantních vstupů typu „zneužité vakcíny“, to je problém, nicméně naprosto stejně důležitým problémem jsou potraviny a nápoje jako celek, neboť vlivově zasahují obrovskou část těla člověka, o plodu v těle matky ani nemluvě.
«
PRVNÍ POTÍŽ – DEMINERALIZACE ORGANISMU SKRZE DEMINERALIZOVANÉ POTRAVINY
První potíží, na kterou chci poukázat a která v současné době oslabuje lidské tělo, je demineralizovaná strava. Pokud půjdeme na dřeň, všechno vychází z naprosto chybného předpokladu, že člověk je zvíře, ad jedna, a z předpokladu, že člověk se vyvinul na Zemi z opice, ad dvě. Ve skutečnosti se v obou případech jedná pouze o postuláty, nikoli o reálnou a neochvějnou pravdu. Tvrdím, že vývojová stádia lidského plodu nejsou jednoznačným důkazem pro tvrzení, že se všichni lidé na planetě vyvinuli z opice.
Následkem představy, že člověk je vlastně nějaké zvíře původně z volné přírody, se automaticky usoudilo, že lidská strava je plnohodnotná při běžné konzumaci běžných potravin v běžném množství. Alespoň takto to do většinové společnosti tlučou ti úplně nejtupější či nejzákeřnější šiřitelé pokynů ke stravovacímu režimu populace. Následkem bludu, že se všichni lidé na Zemi vyvinuli z opice, případně výhradně z předka opice, a že mají údajně nějakou snad jednu společnou pramatku, se myslí, že pro všechny národy na planetě platí víceméně stejná výživová doporučení, což není správně, protože některé národy či jedinci jsou hominidnější, a jiní jsou zřejmě/možná nositeli i DNA nehominidní.
Další kravinou, kterou ale bývají postiženi pouze laici, nikoli už výživáři, je představa ve smyslu, že veškeré jídlo je ve skutečnosti nějaká jednotná, ba až jednolitá hmota, která se v nás jenom spálí jako v peci – na ty slavné kalorie/kilojouly. A že tudíž v tomto „palivu“ nehraje roli míra zastoupení minerálních a stopových prvků, poněvadž je to všechno jedna masa, „žrádlo“, a dále že je jedno čeho je v tom kolik za různé typy živin, jelikož se to všechno nakonec stejně jenom sežehne na energii výkonu.
No, jenomže tak to prostě není, i když to mnoho lidí nechce slyšet, protože se s něčím tak přízemním jako je jídlo nechtějí otravovat. A to je pochopitelné, protože od toho tu má být společenský aparát, který tyto záležitosti má samozřejmě hlídat za ně. Ovšem, tak to zřejmě funguje třeba na Plejádách a v podobných hominidních civilizacích, kde podle všeho mají zachován pořádek, nikoli však zde, u nás, kde si každý musí stravovací zvyklosti hlídat buď sám nebo na to musí mít nějakého poradce či odborníka v rodině apod.
Základní demineralizací novodobého, úpadkového stravování je odstoupení od celozrnné stravy na většině území planety Země, což začalo zhruba v rámci Průmyslové revoluce 18./19. století, konkrétně s nástupem technologicky výkonnějších mlýnů, kdy se rozmohlo postupné masové zavedení nízkovymleté (rozuměj opravdu hodně vymleté), tzv. „bílé“ pšeničné a další mouky – ze zrna v mouce zbude v podstatě jen jeho vnitřek, tudíž minimum minerálů, které se nalézají v obalu a klíčku zrna (přičemž se nesou pochyby o prospěšnosti klíčku pšeničného). Zavedla se tzv. „bílá“ místo tradiční celozrnné rýže, na našem území se viděno z nadhledu skoro zapomnělo na jáhly, eventuálně pohanku. Pěstuje se stále méně žita, které zpevňuje tělo. Místo tvrdých norem na kvalitu chleba se naopak povolují další a další rozvolnění pojmu „chléb“, takže ten může běžně obsahovat sóju kdovíjakého původu, všelijakou bramborovou hmotu, sádlo, cukr, přídatné látky, konzervanty, droždí, kyseliny a všechno, čeho je zřejmě potřeba se zbavit. Hlavně by bylo dobré zjistit, kolik z mouky v našich německých, holandských, francouzských a dalších supermarketech pochází z vyřazených strategických zásob různých států, a jak je ta mouka vlastně ve skutečnosti stará, kdy byla semleta?
Odborníky na chléb jsou u nás lektoři zdravého životního stylu, makrobiotiky a v podstatě přežití – Ing. Ota Reiss a jeho žena Petra – https://www.kyselove.cz/o-nas/nas-tym/ota-a-petra-reissovi .
«
Totéž těstoviny. Chcete-li udělat velký byznys, nakupujte u výrobce či velkododavatele sáčky s celozrnnými těstovinami a prodávejte je za ceny, které se nyní ustálily na maloobchodním trhu. Máte dvě možnosti: buď to tak řečeno „nikdo nekoupí“ a bude si ládovat do nákupního košíku rovněž stále předražené, avšak občas přece jen o něco cenově dostupnější tzv. „bílé“ těstoviny, s moukou, o níž opět nemáte jistotu, kdy byla doopravdy pomleta – a tudíž, odkdy žlukne, anebo to tedy nakonec koupí za tu vaši hrůzostrašnou cenu, ale prokleje vás. Celozrnné těstoviny jsou více mineralizované, pokud však máte ještě vůbec v pořádku trávicí soustavu a dokážete je tak strávit a využít. Obecně je potřeba těstoviny vařit do měkka, nikoli po italsku „na skus“, protože pak jsou hůře stravitelné, kterýžto nešvar se u nás rozšířil kromě nevědomosti také z lenosti vařit je o něco déle – a z důvodu v tomto případě nepatřičného šetření energiemi (plyn, elektřina). Za tuto poznámku budiž díky lektorovi makrobiotiky Jaroslavu Průchovi – Svetenergii.cz.
Další demineralizační velkoakcí bylo plošné zavedení tzv. „bílého“ cukru. Bílý, kyselinou sírovou bělený řepný anebo ještě hůře třtinový cukr byl původně vydáván pouze na předpis v lékárně, jak správně připomínají lektoři kolem Makrobioklubu Dobruška, jako je rodina Dvořákových a další – Makrobioklub.cz. Postupně se z této komodity stal byznys nevídaných rozměrů. Tato látka je „narvaná“ skoro do všeho. Demineralizuje a překyseluje.
«
«
O záplavě různého „bláta z bílé mouky“ v kombinaci s cukrem se tu snad ani nebudeme bavit, to už jí jenom promiňte „první pomocná“: sladké šátečky z „bílé“ mouky, buchtičky, koblihy, bábovky, bílá mouka a cukr nastavující uzeniny, salámy, párky; sušenky, tyčinky, komerční snídaňové obiloviny, oplatky, veky, bílé housky, rohlíky, bílý toustový chléb, výplň konzerv, jogurty či pudinky se škroby a cukrem, sendviče, dorty, koláče, bílé knedlíky – toto vše je zřejmě podmineralizované, eventuálně demineralizující, podporující vznik diabetu II. typu.
«
DRUHÁ POTÍŽ A TAKÉ VÝZVA – ŽENY SI MUSEJÍ ZAČÍT PLNIT SVOJI FUNKCI NA 5. PRIORITĚ UŽ DYNAMIČTĚJI – VYTLAČOVAT POMOCÍ NÁKUPNÍHO KOŠÍKU NADNÁRODNÍ KORPORACE ŠKODÍCI SKRZE POTRAVINY – JIŽ NÁSOBNÝM TEMPEM
Došlo zjevně k selhání ochrany 5. priority od žen, a nejen od nich, a pokud půjdeme hledat do minulosti, nemá to konce, možná bychom se dostali až k tomu Evině jablku. Je potřebí obnovit funkci „hromadného, rodového kuchaře obilovin“, velkovaření celozrnných obilovin pro větší skupinu osob – kdy od pravěku a raného středověku původní národy připravovaly celá obilná zrna ve velkých nádobách, a pak je rozdělily celému společenství, ať už to byly obilné kaše nebo celá obilná zrna jako příloha. A toto bychom dnes potřebovali obnovit – formou státního anebo podnikatelského subjektu, který by zásoboval trh již do měkka uvařenými jáhlami, ovsem, kroupami, pohankou atp., případně celozrnnou rýží a různými kombinacemi obilovin, při částečném využití i méně tradičních anebo mimo mírné pásmo se nacházejících druhů jako je třeba kamut, quinoa, kukuřice, čirok – aby nebylo nutno každá žena se tímto dlouhosáhle zabývat, když je možné v moderní společnosti to přenechat maxi-strojům a kvalifikovaným výrobcům, protože nyní jsme v této záležitosti na tom logisticky hůře než naši předci z raného středověku (obilí, obilné kaše jedli např. Slavníkovci).
«
Ženy, ale i muži měli být ostražitější, když se přijímaly do naší stravy od cca 16. století postupně masově brambory. Měli být moudřejší, když se začala téměř bez úniku všude „cpát“ bílá mouka místo celozrnné, když se zapomnělo na celá obilná zrna, protože chleba jako zdroj obilovin totiž optimálně nestačí. Ženy nemají krmit svoje děti ani své muže cukrem, který byl rafinován kyselinou sírovou a doplněn někdy ještě i leštiči (lešticí chemické látky zaručující cukru třpytivý vzhled), jelikož kyselina sírová v něm po chemické stránce nezůstane, nicméně je záležitostí k výzkumu a všeobecné diskusi, zda tam ovšem nezbude po stránce fyzikální, tedy fyzikálně jednoznačná energetická stopa v podobě celkově odstředivé energie (energie JIN), potažmo dokonce extrémně odstředivé energie.
Vařit pro děti (i dospělé) s kyselinou sírovou, to je vpravdě idiotství, co myslíte?
Dalším nápadem je potom krmit takovýmto kyselinou sírovou rafinovaným cukrem včely (děkujeme za toto upozornění na nevhodné krmení včel makrobiotické lektorce Ing. Jarmile Průchové). Myslíte, že je to v pořádku? A v rámci UFO-výživy se můžeme ještě otázat: myslíte si, že to nevadí všem hmyzím mimozemským civilizacím, které milují brouky i včely? Já myslím, že jim to vadí velmi a že včelaři si neuvědomují, že takto mohou někoho urazit, nehledě na to, že taková včelstva jsou potom oslabená.
Mimochodem Exopolitika.cz dostala před časem do redakce mimo jiné i tyto kontaktérské zprávy, údajně od Plejáďanů:
„Cukr je možno ‚bělit‘ i jinými látkami než kyselinou sírovou.“
„Brambory mohou přispívat k inkontinenci. Zejména objemově větší kusy a některé druhy.“
Je také dobré podotknout, že dále Plejárané (Plejaren) kontaktéra ze Švýcarska, „Billyho“ E. A. Meiera, nedoporučují ke konzumaci tzv. cukr „hnědý“.
Exopolitika studuje i kontaktéry jako zdroj informací, nevynechává je a priori, ovšem považuje tento zdroj na škále důvěryhodnosti obvykle pouze za důkazy o slabé/weak hodnotě.
Normální je totiž sladit např. sladem, nikoli kyselinou sírovou rafinovaným cukrem. Avšak i dobře a správně technicky vyrobený cukr má své opodstatnění, např. proto, že některé slady mohou obsahovat lepek, kdežto cukr z řepy cukrovky či ze třtiny nikoli. Slady a sirupy z obilí, jako je ječný, pšeničný, kamutový, kukuřičný, jahelný apod., můžete zakoupit třeba u moderních křesťanů – firmy Country Life.
Dominantou 5. priority jsou spíše ženy, tak jako 6. priorita (fyzický boj) je hlavně doménou mužů, proto ženy rozhodnou o zdraví národa při každodenním nákupu potravin a technické přípravě pokrmů, zjednodušeně řečeno: při vaření.
«
«
TŘETÍ POTÍŽ – POTRAVINY ROZVOLŇUJÍCÍ LIDSKÝ ORGANISMUS – PŘÍLIŠ MNOHO ODSTŘEDIVÉ ENERGIE – BEZPOHLAVNÍ STRAVA
Další disciplínou útoku skrze potraviny, která je systémem velmi oblíbená, neboť běžní lidé o ní pořádně nevědí, je „nasazení“ tělo rozvolňujících potravin. Když na to půjdeme filosoficko-matematicky, pak všechno pochází z jednoty, což je tak trochu jednička – a tak trochu i nula, kruh či spirála, a tak dále. A poté přichází dvojka, kdy se jednota dá vnímat jako hra dvou sil, energie odstředivé (JIN) a energie dostředivé (JANG). Podle energetických systémů výživy a energetické medicíny určité potraviny ovlivňují lidské tělo energií odstředivou, jiné potraviny mají dopad na tělo energií dostředivou, a některé potraviny mají i kombinace obou těchto energií – zjednodušeně řečeno.
Takže, když budete pít velké množství alkoholu, budete nakonec velmi uvolnění, v tzv. JIN kondici. Když budete opravdu hodně solit běžnou kuchyňskou solí (NaCl), budete pravděpodobně nakonec hodně stažení, zvýší se vám zřejmě z přemíry sodíku krevní tlak apod., budete v JANG kondici.
Plody rostlin, které vyrostly v tropech a subtropech, případně jsou biologickým původem ze subtropů a tropů, obsahují obvykle velké množství odstředivé energie. Konzumací těchto plodin se v tropech tělo příjemně uvolňuje, a tím se vybalancovává stažení ze slunečního žáru a vysokých teplot. Pokud ovšem takovéto potraviny konzumujeme v chladnějších a chladných podnebných pásmech, nebo třeba i v zimě, jsme uvolňováni, rozvolňováni nefyziologicky. V moderní době hrají roli také mnohdy přetopené interiéry budov v zimě a neustálý stahující stres, kdy potom je větší touha organismu po uvolňujících nápojích a potravinách – pivu, vínu, dalším alkoholu, uvolňujících džusech, sladkostech, po ananasu, cizokrajných melounech, grepu, kiwi, papáje, mangu, banánech v zimě.
«
Číňané, podle Cz.sputniknes.com už správně varují své občany před příliš velkým obsahem iontů draslíku v banánech a nevhodných kombinacích banánů s melounem kvůli příliš velkému souběžnému obsahu právě draslíku, což může oslabovat srdeční sval. Jednoduše tzv. jinizovat, uvolňovat srdce, ale také ledviny a klouby. Proto je lepší upřednostňovat naše, domácí ovoce, které má normálnější parametry pro naše česká těla: to znamená sklízet jablka z českých sadů. Když je čas na fotbal a počítačové hry, určitě se najde čas i na sklizení jablek, a nezůstanou trapně nesklizena kvůli ignoraci. To znamená: doručit české ovoce přednostně českým občanům a českým dětem (těm, které nejsou nemocné a ovoce jíst mohou, protože u některých onemocnění ovoce není vhodné), nikoli cizincům do zahraničí. Takže tu máme přednostně česká jablka, české staré odrůdy jablek, hrušky, švestky, blumy, meruňky, broskve, naše hrozny, třešně, višně, zahradní jahody, melouny z Moravy a tak dále, a pak by bylo optimální v marketech nalézt dokonce takové záležitosti jako angrešty, rybízy, ryngle, mirabelky, zahradní maliny a ostružiny – které kvůli ceně mnohé dítě může nyní jenom okukovat, i když na nejrůznější debility se ve státním rozpočtu i domácnostech peníze vždycky najdou, ale na toto prostě ne, děti ať se prý cpou cukrem a ztuženými tuky; dále v supermarketech budete asi marně hledat to, co se tak zvaně nehodí: kdoule, mišpule, oskeruše, dřínky, moruše, pláňata, špendlíky, různé hlohy, jedlé jeřabiny, arónie, psí oko, trnky, lesní borůvky/maliny/jahůdky, brusinky (eventuálně klikvu), případně šípek apod. – tedy druhy spíše drobnějších plodů a bobulovin, které nerozvolňují tělo tak extrémně jako třeba právě zmíněné banány, a některé navíc organismus více mineralizují a obohacují o specifické prospěšné látky.
Samostatnou kapitolou je ovoce, které je určitým způsobem řekněme bezpohlavní, neobsahuje buď vůbec nebo téměř žádná semena či pecky – jako některé melouny, hrušky, jablka apod. „Nafouknutá“ obrovská jablka bez pořádné chuti, která jsou uvnitř již shnilá, to jistě nepodpoří váš imunitní systém. Plody, které byly šlechtěním zbaveny další schopnosti se rozmnožovat, křehký salát plný vody – z toho, z takovéto stravy mladíci schopní vojny určitě nevyrostou.
Úzkoprofilově veganská a raw strava, hlavně ty varianty, které jsou amatérsky vedené, plné kokosu, kokosového tuku, třtinového a kokosového cukru, javorového sirupu, studených pokrmů, para ořechů, kešu, lilku apod. rovněž mají potenciál určitou formou rozklížit celé tělo a mohou až případně připravit podmínky pro zánět v něm, zejména při nedostatku příjmu komplexu vitamínů a minerálních látek, vitamínu B12, vápníku, zinku apod.
Extra uvolňuje také super bomba kombinace kravského mléka a cukru, případně kravského mléka, cukru a ovoce či sub/tropického ovoce anebo kakaa, přičemž makrobiotioka už desítky let upozorňuje na evidentní souvislost mezi konzumací slazeného a jinak tzv. jinizovaného kravského mléka a vznikem zženštilosti u mužů, potažmo eventuálně tímto způsobem fyziologicky skrze potraviny vyvolanou určitou tendenci ke vzniku homosexuality u mužů – homosexuality podřízeného typu.
Do redakce Exopolitika.cz z onoho kontaktérského zdroje (údajně Plejáďané) přišla k tomuto následující zpráva:
„I agresivní, dominantní černoch, když bude krmen mléčnou čokoládou, tak zjihne.“
«
«
Dalšími – kromě mléčných koktejlů – mimořádně rozvolňujícími, překyselujícími a v některých případech i spermiogram zhoršujícími nápoji, jsou tzv. „barevné limonády“, různé „kolaloky“ apod. Aneb v uvozovkách „chemická kastrace“. Lepší je pít proto přednostně vodu, vhodnou minerální vodu, výluhy, vývary, kvalitní čaje, kávovinové nápoje jako jsou obilná/melta/čekanková/žaludová a další „kávy“, obilná/luštěninová/ořechová pití; pak lze uvažovat i nad rozličnými dalšími nápoji rostlinného původu, které by potravinářství mohlo produkovat ve velkém, kdyby systém chtěl – jichž celou řadu naleznete např. v drogerii DM rakouského původu, v nápojovém úseku – pro inspiraci. Mléka zvířat, pokud jsou získávána šetrným způsobem, mají tradici u Slovanů/bílé rasy a mohou je mít v oblibě třeba jedinci, v jejichž horoskopu se nachází Slunce v Raku či nějak silně aspektovaná Luna/Měsíc; pak je vhodné volit dle mého názoru častěji neochucená mléka než ochucená kdovíčím. „Brutální“ komerční limonády jsou podle celosvětové makrobiotické komunity podporujícím faktorem vzniku a zhoršování některých typů leukémií – viz knihu Makrobiotika – Preventivní energetická medicína budoucnosti, autoři: Michio Kushi a Alex Jack, Eminent 1996. Kromě toho podle makrobiotiky špatné druhy limonád prý také rozvolňují zadní partie mozku, a tím podporují oslabení paměti. A můžeme dodat: paměti na národ, vztah k historii, politice, realitě, takový „nápoj zapomnění“ – černá magie v praxi?
«
Velice extrémně uvolňují a rozvolňují také mnohá umělá sladidla.
K oslabování, a tudíž předpokládám nižší obranyschopnosti těla, dochází i neustálým opakováním stále dokola konzumace téměř pouze tří druhů masa zvířat, tedy u nás v ČR: kuřecí, vepřové a hovězí maso. Pořád dokolečka, dokola. Tak zaprvé, normálně, původně se běžněji jedla také zvěřina, bažanti, koroptve, křepelky, holoubata, divocí ptáci a raci (dnes nelze kvůli ekologii apod.), osli, koně, kozy, ovce, kachny, husy, (občas i pávi), králíci, všelijaké české ryby a tak dále. A zadruhé se standardně jedli i samci těchto zvířat, a to i ti pohlavně zralí: kohout, beran, a nejenom „kuřátka“, což je samozřejmě zejména vhodné a důležité pro muže, aby byli konzumováni i samci zvířat. Mužskou sílu, dostředivou energii, JANG, je možno do stravy dodat ovšem také ku příkladu konzumací kořenové a kompaktní zeleniny (mrkev, kořenový celer, petržel, pastinák, černý kořen, lopuchový kořen, ředkve, tuřín atp.). Zatřetí muže je možno posílit podle energetického přístupu i podáváním některých vnitřností – ku příkladu srdce – a ne konzumovat stále jen běžnou svalovinu zvířat.
Jiné druhy masa ve stravě – to je jiná přijímaná DNA, což je žádoucí. Podle profesora Michia Kushiho, jednoho ze zakladatelů makrobiotiky, navíc tím pádem rovněž jiné aktivované části mozku člověka.
Proti nežádoucímu přílišnému rozvolnění organismu, které vzniká na příklad právě konzumací vysoce uvolňujících potravin a nápojů typu JIN, je možno nasadit rovněž doplnění stravy minerálními látkami jako je zinek, není ovšem vhodné řešit případnou rozvolněnost, pokud se vás týká, zvýšenou než normální konzumací kuchyňské soli, protože to organismus pouze silně stáhne a přitáhne opět k velmi uvolňujícím potravinám a nápojům. Plejárané Billyho Meiera doporučují kolikrát úplně jiná čísla pro doplňování vitamínu C, zinku apod., než jaké jsou oficiální tabulky Světové zdravotnické organizace (WHO). Konkrétně ledviny jsou pak dle makrobiotiky rozvolňovány velkými a nedostatečně tepelně upravenými bramborami – a naopak stahovány, posilovány malými druhy fazolí – jako jsou fazolky adzuki.
«
ČTVRTÁ POTÍŽ – PŘEKYSELENÍ A OSLABENÍ Z POTRAVIN, NÁPOJŮ A ZÁŘENÍ
Další záležitostí, která ovlivňuje to, zda jsme fit, je zásadotvornost a kyselinotvornost potravin, která má nemalý vliv na eventuální vhodnou nebo nevhodnou kondici lidského těla po stránce vnitřního pH organismu. Jde o záležitost poměrně složitou, protože to, jakou má potravina chuť, nemusí souviset s tím, zda je v organismu kyselinotvorná či zásadotvorná. Třeba citrónová šťáva je na chuť kyselá, avšak svým působením má být v organismu zásadotvorná. Káva ani černý čaj nebývají na chuť obvykle kyselé, avšak odvápňují/okyselují organismus – kvůli obsahu kofeinu/teinu.
K překyselování a oslabování však může docházet i vlivem působení určitého záření a vlnění. Pobyt v horské přírodě tzv. jangizuje, stahuje a zásadotvorně ovlivňuje, zejména při současné pohybové aktivitě; pasivní koukání do monitorů počítačů svým zářením tělo uvolňuje/jinizuje, byť psychika v tu chvíli může být i stažená. Jídlo připravené nesprávným způsobem v mikrovlnné troubě – při přímém kontaktu záření s pokrmem místo uzavření do nádoby při ohřívání – má podle Plejáranů za vznik jedovaté látky v příslušné stravě.
«
ODBORNÍCI NA VÝŽIVU OVLIVŇUJÍ TOKY PENĚZ
Výživáři jsou pro tento systém – Metrix/Matrix – s prominutím „osinou v zadku“, protože mohou narušovat činnost všech možných lobby a „mafií“, které se nashromáždily kolem byznysu se zdravím. Kromě toho, že prevence výživou ohrožuje místa mnohých doktorů, kteří by se museli notně přizpůsobit, tak především a hlavně nauka o výživě šlape na paty rozličným burzovním komoditám, tedy má potenciál rozkolísat či přeskupit, roztočit položky světových burz, a tím mimo jiné ovlivnit penzijní a další fondy. Proto jsou také u nás dietologové/výživáři pěkně „drženi pod krkem“ a ovládáni v praxi často hygieniky. Řádnou stravou vyživovaný jedinec totiž nebude tolik náchylný k různým zánětlivým lapáliím a podobným „hrátkám“.
Text: Dana Rašínová, DiS. – 1. října 2020
Foto: Karel Rašín
Povoleno autorkou textu i autorem fotografií k volnému šíření, za předpokladu zřejmého a jednoznačného odkazu na zdroj, tedy Exopolitika.cz či s jasným uvedením jmen autorů.
«
Níže se můžete seznámit s různými lektory zdravého životního stylu, makrobiotiky, obchody s kvalitní stravou a knihami o zdraví – byť samozřejmě případně nemusíte se vším souhlasit, např. s veganskými variantami přístupu, používáním sóji apod.:
Lektoři makrobiotiky – Ing. Jarmila Průchová a Jaroslav Průcha – Krkonoše a někdy i Praha – http://www.svetenergii.cz/
Lektoři zdravého životního stylu a makrobiotiky – Ing. Ota Reiss a jeho manželka Petra – Plzeňsko, ale i jinde – http://www.minipekarny.cz/
https://www.kyselove.cz/o-nas/nas-tym/ota-a-petra-reissovi
Lektorka makrobiotiky – Zuzana Terešová – Praha – http://bemacrobio.cz/
Lektorka makrobiotiky a diagnostička – Iva Bahníková – http://www.ninestarkistudio.cz/
Makrobioklub Dobruška – http://www.makrobioklub.cz
Potraviny dobré kvality – rodina Dvořákových a Václav Mervart – http://www.sunfood.cz/ a https://e-sunfood.cz/
Další obchod s kvalitními potravinami a doplňkovým sortimentem – Daniel Doležal – https://www.makrobiotika.cz/
Knihy o zdraví – https://www.svitani.eu/
https://www.kosmas.cz/knihy/102448/ochocte-si-viry/
Lektor makrobiotiky Seymour Koblin – Praha, Pardubice, Chrudim – https://isoharts.com/czech-international-school-of-healing-arts-prague-pardubice-chrudim/
Lektor makrobiotiky Bob Carr – Teplice nad Metují – https://www.kyselove.cz/o-nas/nas-tym/bob-carr
https://www.kyselove.cz/online-kurzy
a další.
«
2 Komentáře
Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář.
Při vší účtě ke snaze autorů o průnik do souvislostí mezi výživou a vývojem člověka, článek nepostihuje a ani nemůže postihnout všechny aspekty tohoto vztahu. Základní myšlenková linie se rozmělňuje v až příliš četných přidružených „potravinových a stravovacích'“ tématech, z nichž každé by se muselo ještě dotáhnout do konce. Některá tvrzení jsou velmi diskutabilní a neměla by se prezentovat jako, ověřené pravdy, tj. byť jen obecně ověřené, natož fakta. Přecházení z formálního „výzkumného“ tónu do neformálního lidového podání schazuje, bohužel, celou pracnou stať do roviny průměrnosti. Přiložené obrázky jsou vnadou pro oko a v jejich doprovodu by měl článek úspěch např v časopise Květy. I tam by však byla potřeba korekce – nejprve stylová – zda odborný článek či úvaha/zamyšlení a podle toho i výrazová, slovní. Na exopolitické platformě stojí tento článek – dle mého názoru – poněkud mimo tématické linie, kterou stránky exopolitiky reprezentují. Navrhovala bych výživové, homeopatické, holistické, kořenářské a léčitelské (natož lékařské!) okruhy přenechat těm, kteří jim věnují své webové stránky, eventuálně je poskytnout jako příspěvek do Cest k sobě či do esoterickýh festivalů. Stránky exopolitiky by si měly zachovat svůj exopolitický ráz. Naši představitelé a přispěvovatelé by veřejné politické scéně neměli zavdávat příčinu k doměnkám, že exopolitici nemají ve své sféře působnosti dostatek námětů a témat k prezentování a musí se tudíž uchylovat k analýze pro ně okrajového tématu, aby vyplnili čas…. Bohužel, i taková by mohla být interpretace.
Ano, máte pravdu, připraveni na tento druh informací jsou jenom někteří.